p3 nyheter

"Vi trodde att fler skulle ta kokain"

Nu satsar polisen på att stoppa knarket i Båstad. För under tennisveckorna så arbetar dom med en speciell spaning i och runt Båstads krogmiljö. Sammanlagt är det sju poliser som jobbar med denna metod som de kallar för Operation Snövit.

Förra veckan började tennisveckan i Båstad som från och med detta året är tennisveckorna, då spelet har utökats till två veckor.

– Vi vet att det finns ett problem med droger i krogmiljön. Att man berusar sig med mer än alkohol när man är ute och festar, säger Jonas Berg som är en av poliserna som jobbar med Operation Snövit.

Bara under första veckan så grep polisen 16 personer som hade tagit knark, och det var först och främst cannabis som dom hade tagit, och det blev Jonas Berg överraskad över.

– Jag trodde väl att det skulle vara fler som var påverkade av kokain såhär långt, men veckorna är som sagt inte över.

Det är en vecka kvar av tennisveckorna och polisen kommer att fortsätta jobba med att hitta knarket i Båstad. Och det tycker besökarna i Båstad är bra. Anna Stenberg Svensson är en av dem.

– Jag tycker det är jättebra, för att jag tycker inte man ska hålla på med knark eftersom det är tennis. Det representerar inte alls tennisen. Och man ser ju när en människa har tagit knark det är ju helt klart. Och det är ju mer knark, tyvärr så är det det, säger hon.

Polisen gör ingen hemlighet av att de är där och letar knark, och Jonas Berg tycker det är konstigt att så många håller på med det så öppet, fast att polisen finns där ute.

– Troligtvis så anser man att det är värt risken, eller att man inte tror att vi kan se tecknen, säger polisen Jonas Berg.

Frida Nielsen
frida.nielsen@sr.se