p3 nyheter

Peter Sundes svar

Hovrätten tänker inte be om ett besked från EG-domstolen, om hur de ser på lagar som spelar in på fallet mot The Pirate Bay. Peter Sunde, som varit talesperson för The Pirate Bay, kommenterar beslutet i ett mail till P3 Nyheter.

"Vi hade väl på känn att dammet inte ens skulle hinna lägga sig efter jävsbeslutet. Tiden för överklagande av det har inte ens gått ut, ändå så beslutar man att inte inhämta besked från EG; som man behöver enligt gällande rätt."

"Och inte heller vara medmänsklig nog att flytta en rättegång när en person skall få sitt första barn på andra sidan jordklotet, eller en annan person har sin årsinkomst hängande på detta, är bara märkligt.

Domstolen hade tid i januari, precis som alla åtalade, advokater och så. Bara i November var det en dålig tid, det känns märkligt att de ens frågade oss om vilka tider vi hade när de ändå tänkte lägga det på sämsta möjliga tid för oss."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".