The pirate bay

Pirate Bay-rättegång uppskjuten

Uppdaterad 11:55
Svea hovrätt kommer inte att ta upp rättegången om The Pirate Bay den 12 november, som det var tänkt.

Hovrättsråd Ulrika Ihrfelt:

Skivbolagens representant Monique Wadsted:

Läs också:


De berättade i dag att eftersom Högsta domstolen ska göra en jävsprövning om två av domarna har det blivit för tajt schema.

Hovrättsråd Ulrika Ihrfelt säger att även om de inte vet när det till slut blir rättegång så kommer det i alla fall inte vara i år.

Det är just Ulrika Ihrfelt och domaren Kristina Boutz som är, och har varit, med i upphovrättföreningar och som advokat Per E Samuelsson tycker är jäviga.

Han tycker inte att Carl Lundström, som han företräder, fick en rättvis rättegång i tingsrätten, där domaren som dömde då också var med i de här upphovsrättsföreningarna.

Därför tycker han att det är bra att hovrätten nu skjuter upp Pirate Bay-rättegången så att Högsta domstolen får avgöra om de som ska döma i hovrätten är jäviga eller inte.

– Jag tycker att det är ett korrekt beslut som hovrätten har tagit för det är ett minimikrav att man reder ut om domarna är jäviga, säger Per E Samuelsson.

– Här krävs det att Högsta domstolen får en chans att titta på den här komplicerade jävsfrågan som faktiskt har förgiftat målet först i tingsrätten och nu i hovrätten.

Lars-Peter Hielle
lars-peter.hielle@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".