Piratpartiledaren Rick Falkvinge (till vänster) hoppas att det ska gå minst lika bra i riksdagsvalet nästa år som i valet till EU-parlamentet, där Christian Engström vann en plats.
Partipolitik

Piratpartiet har årsmöte online

Piratpartiet har ett extra årsmöte den här veckan , men istället för att som andra partier ha en kongress någonstans så har piraterna möte online.

Partiledare Rick Falkvinge säger att partiet – som vill upprepa succén från EU-valet när det är riksdagsval i höst – vill göra det lättare för alla att vara med, bland annat så att fler än de 106 medlemmar som valde honom till ordförande förra gången ska delta.

– Alla 50 000 medlemmar ska kunna vara med och rösta. En medlem är en röst. Det är en väldigt enkel princip, men om man har mötet till exempel i Stockholm en vardag sätter det ett väldigt praktiskt hinder för att alla faktiskt inte kan delta. När man sprider ut det över en hel vecka och har det på nätet betyder det att alla 50 000 kan delta. Den typen av intern demokrati är väldigt viktigt för oss, säger Rick Falkvinge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".