Alliansen sneglar mot Miljöpartiet

Statsminister Fredrik Reinfeldt och partiledarna i alliansen samarbeta med Miljöpartiet efter valet för att se till så att Sverigedemokraterna inte får någon makt.

, säger Fredrik Reinfeldt.

Om Sverigedemokraterna skulle komma in i riksdagen efter nästa års val, och varken de rödgröna eller den borgerliga alliansen får tillräckligt många röster för att ha majoritet i riksdagen, så vill alltså alliansen samarbeta med Miljöpartiet.

Allt för att Sverigedemokraterna inte ska kunna bestämma i riksdagen.

- Det är ju roligt att Miljöpartiet är så populära och så många vill dansa med oss, säger Peter Eriksson som är språkrör för Miljöpartiet.

Men även om det är kul att bli bjuden på dans så är Peter Eriksson inte speciellt imponerad av Fredrik Reinfeldts invit.

- Nej vi är inte alls intresserade. Vi har ju jobbat länge med att förbereda ett regeringsalternativ, inte vill vi falla tillbaka och bli ett stödparti åt Moderaterna.

Pernilla Kommes
pernilla.kommes@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".