Minister backar om gratis fotboll

Nu backar integrations- och idrottsministern Nyamko Sabuni från vad hon sa när hon var i Göteborg och pratade om att fler borde vara med i idrottsföreningar.

– Fotboll kostar ingenting, sa hon då.

– Jag lade fram förslaget i all hast från min internationella bakgrund, säger hon nu.

Läs också:

Den gången sa Zakieh Culeiman som var och lyssnade på Sabuni att det inte är så lätt för de som inte har råd.

– Min kompis ville gå i dans eftersom jag gjorde det, men hon kunde inte. Hon bara 'det kommer inte ordna sig om inte mamma får ett jobb'.

– Nu tar ju du ett exempel som kostar, hon kan ju lika gärna spela fotboll, det kostar ingenting, svarade Nyamko Sabuni.

Men nu backar hon och säger att hon inte tänkte på att medlemsavgift, skor, kläder och skjutsning kostar för de som spelar fotboll också, i alla fall i Sverige.

– I Sverige så kostar det absolut, det var ett dumt exempel i Sverige, jag lade fram det förslaget i all hast från min, vad ska man säga, internationella erfarenhet, jag kommer själv från ett utvecklingsland och jag vet att fotboll är en av de idrotter som är mest förekommande just för att det är enkelt, det kostar ingenting, säger Sabuni.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".