Sexlektioner

Lärarstudenter pluggar inte sex

I dag har RFSU haft sex- och samlevnadslektion i riksdagen.

– De fick associera till ordet sex, berättar Hans Olsson på RFSU som höll i lektionen.

Anledningen till att RFSU snackade sex och samlevnad med de som sitter i riksdagen idag, är att regeringen ska lämna ett förslag om en ny lärarutbildning snart och RFSU vill att sex- och samlevnadsundervisning ska bli obligatorisk för de som pluggar till lärare.

I dag är det bara en liten del, ungefär sex procent av alla lärarstudenter som läser sex och samlevnad under sin utbildning.

– Man lämnar både lärare och elever i sticket, många lärare gör ett bra jobb idag, men det skulle kunna bli så otroligt mycket bättre, säger Hans Olsson.

Inför lektionen idag har det gått rykten om fnitter i riksdagskorridorerna, men under själva lektionen var det lugnt berättar Hans Olsson.

– Det var ungefär 15 riksdagsledamöter som var med under seminariet som var utformat som en lektion, och de tankar och associationer som dök upp var ungefär samma som brukar komma upp under lektioner med tonåringar.

Pernilla Kommes
pernilla.kommes@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista