Oprah lägger ner - om två år

Den amerikanska tv-kändisen Oprah Winfrey, kommer att lägga ner sin show. I programmet i kväll kommer hon att berätta att om två år så säger hon bye bye.

I gårdagens Oprah Winfreyshow roade sig det populära programmet med att få sluskar till män att klä sig bättre. Men dagens program kommer tilldra sig betydligt större intresse eftersom Oprah Winfrey då kommer att berätta för världen att hon bestämt sig för att hennes väldigt populära tv-program ska läggas ner.

Visserligen först om två år, men att beslutet kommer redan nu väcker enorm uppmärksamhet i USA.

Oprah Winfreys program, The Oprah Winfrey Show, har varit en av USA:s mest sedda så kallade talkshower under sina 23 år, och ses varje vecka av 42 miljoner amerikaner och sänds dessutom vidare till 145 länder.

Winfrey, som startade programmet redan 1984, har under åren genom programmet blivit en av USA:s mest inflytelserika personer och dessutom mångmiljardär på kuppen.

Hon ska när hon slutar istället fortsätta arbeta med sin egen tv-kanal, OWN, The Oprah Winfrey Network.

Oprah Winfrey har haft många prominenta gäster i sitt program under åren, hon stödde också öppet Barack Obama under förra årets presidentvalskampanj och så sent som i måndags hade hon den förra republikanska vicepresidentkandidaten Sarah Palin som gäst i programmet.

Daniel Alling, New York
daniel.alling@sr.se

Fråga