Smart att ha varma dräkter på sig när man tänkt stå och dela ut pressmeddelanden till folk i kön.
P3 Nyheter på Klimatmötet

Iskyla och sura miner

Det här inlägget handlar för min del egentligen om i går.

Det var då jag själv köade förgäves för att få komma in på konferensanläggningen Bella Center i Köpenhamn.

Jag stod i två timmar och huttrade innan jag gav upp...

...men fatta då hur det måste ha varit för dem som köade i åtta, nio timmar bara för att behöva komma tillbaka hit i dag och göra exakt samma sak! Få saker är mer frustrerande än köer som inte rör sig, eller vad tycker ni? Man kanske är bortskämd, men jag har sett en och annan arg människa här kan jag säga.

Fast kö-kaoset är egentligen rätt allvarligt, menar i alla fall flera NGO:s här. Det är ett tecken på att FN:s pressekretariat har sagt ja till alldeles, alldeles för många besökare. Över 40 000 är ackrediterade, men här inne på Bella Center får det bara plats 15 000.

Och för varje dag som går nu kommer man att släppa in färre och färre personer från organisationer - bara press och delegater är garanterade att bli insläppta. Det gör förhandlingarna mer stängda, menar NGO:sen.

I alla fall tog det x antal timmar innan jag tinade upp igen i går - men i dag är det bättre. Nytt inlägg om dagen kommer senare!

/ Ulrika

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista