Hotet lades upp på sajten 4chan.
norge

Massakerhot stängde skola

Efter skolmassaker-hotet mot en gymnasieskola i Trömsö, ska polisen gå igenom skolans server för att se om det är en elev som lagt ut hotet på nätet. Det skriver den norska tidningen Aftonposten. 

Lyssna:

Läs också:


- Det är ju skrämmande att få ett sådant hot mot sin skola, man går där varje dag och ser sina klasskompisar men man har ingen aning om någon verkligen kan ha sådana tankar i sitt huvud, säger Johannes Meløy som är en av de 650 elever som fick gå hem från skolan idag på grund av hotet.

Sajten där kollaget är upplagt heter 4chan och är ökänd för att den används för att framföra just hot. Till exempel lades hotet om en skolmassaker mot ett gymnasium i Eskilstuna upp där, i februari förra året.

- Det är stor skillnad mellan att tänka och hota, och att verkligen göra det. Men om det är en elev som har lagt upp hotet, så säger det ju en del om hur illa de måste ha det på skolan.

Johannes Meløy och Ole Erik Elverhøy vet inte riktigt vad de ska tro om vem som ligger bakom hotet mot deras skola, om det är en elev eller någon annan. Men de tycker i alla fall att det är bra att skolan har tagit det på allvar.

- För då ger man en signal om att de som hotat har blivit hörda, det kanske är den enda kanalen de kan använda.

Pernilla Kommes
pernilla.kommes@sr.se

Fråga

Här var eleverna bäst på matte

1. Ryssland
2. Nederländerna
3. Libanon
4. Iran
5. Slovenien
6. Italien
7. Norge
8. Armenien
9. Sverige
10. Filippinerna

Källa: TIMSS Advanced 2008/Skolverket

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".