Celler väckte bombmisstankar

En box med celler till en akut celltransplantation stoppades efter att piloten på Malmö Aviation-planet misstänkte att det kunde handla om en bomb. Cellerna som igår skulle skickas från Uppsala till Malmö dog efter fyra timmar.

Idag är Marie Nehagen från Ängelholm som skulle få cellerna mycket upprörd.

– De kom in till mig en kvart innan operationen och berättade att piloten vägrade att ta med sig boxen på sitt plan och hävdade att det kunde vara ett terrordåd, säger Maria Nehagen.

Vad tänkte du då?

– Man började tänka direkt på hur man skulle kunna övertala honom, han måste ju ta med detta, det är min chans som jag har varit så glad för det och det kan ju inte sluta såhär.

– Det är jättetråkigt om en operation måste ställas in efter ett sådant här missförstånd, därför är det extra viktigt att vi nu reder ut det här med sjukhusen, så att det inte händer igen och att vi slipper det här i framtiden, säger Olof Löfgren är Pressansvarig på Malmö Aviation.

För Marie Nehagen skulle det här bli hennes tredje cellbehandling av fyra som kan göra henne frisk från sin diabetes. Nu riskerar cellerna i kroppen istället att försämras. Hon säger också att läkarna i Uppsala ringt flygbolaget innan och berättat om transplantationen.

– Chanserna,  ja dem försvann.

Lars-Peter Hielle
lars-peter.hielle@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".