1 av 2
Genom att bli medlem i gruppen kan du också utnyttja tjänsten som tar reda på vem som varit inne på din profil.
2 av 2
DINA NYHETER - MEJL

"Facebook-grupp är en bluff"

Reaktionerna var starka efter P3 Nyheters rapportering om en Facebook-grupp som gör det möjligt att se vilka som varit inne på din profil. En del tror att det är en bluff. Läs fler kommentarer här.

Anders: De här som kunde titta på vilka som varit inne på deras Facebook-profil, den här applikationen strider mot Facebook-användaravtal vilket gör att om dom blir anmälda så kommer dom åka ut. Man får nämligen inte använda såna tjänster på Facebook. Jag tror inte ens tjänsten finns. Det är svårt att gömma såna här saker.

Andreas: Sluta rapportera om den här profilbesöksfacebookgruppen, det är självklart fake för å lura in folk i gruppen så klart.Min polare gick med i en grupp som lovade liknande i förrgår och igår så bytte de namn till "Vi som gillar barnporr"...Ni bidrar till å lura in hela svenskafolket i den här gruppen.

Ante: Veckans största nyhetsanka!Gruppen profilbesökaren är borta eftersom den igår bytte namn till "Vi som gillar barnporr" och idag så har de skapat profilbesökaren 3.0 och skriver på gruppens sida nåt trams om att deras servrar inte pallade med och därför fick de starta en ny. Detta är givetvis lögn, de döpte om gruppen och tog sedan bort den.Ni måste genast dementera allt ni sagt om profilbesökaren och säga till folk att lämna gruppen.

Jonas: Har hört er nyhet om profile watcher hela morgonen nu. Började ni använda internet i går? Har ni hört talas om ordet "hoax"? Folket som har dessa grupperna (ja, det finns en uppsjö av dessa) använder den bara för att skicka virus via mail.

Jag fattar inte hur folk fortfarande kan vara så fruktansvärt lättlurade. Om ni har någon heder så går ni ut och säger att ni har gjort fel och snarare säger åt folk att låta bli att gå med i såna grupper.

Teres: Man måste bjuda 40 till 50 procent för att applikationen ska fungera skrev dem. Jag som så gärna vill ha applikationen bjud ju in mina 2 655 vänner. Det jag bjud till var alltså till gruppen " Se vem som söker din profil med profil sökaren. När min inbjudan nått fram till mina vänner så var det till helt fel och inte vad jag hade bjudit dem till " Vi som sexfantiserar om barn" Och helt plötsligt var man medlem i den gruppen utan att veta om det. De hade ju ändrat namnet.

Man skulle få mail med en länk när applikationen var klar att aktivera i sin profil. Jag fick mailet och klickade på den länken och då dök en videosnutt upp med nakna man i duschen och de höll på. Först då förstod jag och ropade "va fan"!

Hör av dig till P3 Nyheter!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".