fittja

Ingen misstänkt efter skott

Igår sköts tre personer på Ungdomens hus i Fittja i Stockholm och den svåraste skadade, en 16-åring kille är kvar på sjukhuset, berättar Torsten Alm från polisen:

Läs också:

– Han har ett flertal skottskador i båda benen. De försökte höra honom igår, men det gick inte så bra för han var så skadad, säger Torsten Alm, från Södertörnspolisen.

Mellan 30 och 50 personer var på fritidsgården när två killar i 20-års åldern kom dit på kvällen igår.

– På vägen in i lokalen, de söker en viss person, börjar minst en av de två att skjuta. Det är osäkert om både skjuter för när skottlossningen börjar kastar sig alla och gömmer sig. Han skriker en hel del svordomar och könsord samtidigt som han skjuter.

De andra två som sköts fick inte så allvarliga skador, en av de jobbar där och verkar "ha kommit i vägen". Sen försvann gärningsmännen därifrån.

– Åtminstone så har de huvor på sig, antingen hoodjackor som det kallas eller så har de kapuschongerna på sina jackor uppe så ingen kan riktigt beskriva hur de ser ut i ansiktet.

Har ni någon aning vilka det kan handla om?

– Nej, inte i nuläget.

Det här är inte första gången någon blir skjuten i benet i det här området, det handlar om flera personer senaste tiden.

– Det här är åttonde gången och tio personer.

Ser ni någon koppling?

– I nuläget kan jag inte säga att det är någon koppling, säger Torsten Alm.

Evelina Attervall
evelina.attervall@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".