Ung Pirater demonstrerar mot FRA-lagen
POLITIK

Ung Pirat får miljoner från staten

Piratpartiets ungdomsförbund Ung pirat, med sina 20 000 medlemmar, har fått två miljoner kronor från den statliga Ungdomsstyrelsen. Det är bara det moderata ungdomsförbundet som får mer i bidrag.

– Vi är väldigt beroende av det här bidraget för att bedriva vår verksamhet säger Stefan Flod, ungdomsordförande i Ung Pirat.

2008 hade Ung Pirat drygt 4 000 medlemmar. I dag har förbundet 20 000 medlemmar, i åldern 7-25 år) och ska söka pengar i år igen, enligt Stefan Flod.

Ett bidrag till Ung Pirat baserat på 20 000 medlemmar skulle enligt Flod innebära att förbundet får överlägset mest pengar jämfört med de andra förbunden.

Ung Pirat förknippas med att bekämpa upphovsrättslagarna, men har trots allt fått det här bidraget från Ungdomsstyrelsen. Det betyder att Ungdomsstyrelsen anser att Ung Pirat uppfyller kraven för att få pengarna, utifrån den ansökan som gjorts.

Fildelar du upphovsrättat material i dag?
– Jag behöver inte det, i dag finns det bra tjänster.

Så då fildelar inte du upphovsrättskyddat material då?
– Nej.

 

Lars-Peter Hielle
lars-peter.hielle@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".