Lugnare än väntat på Teherans gator

Det blev inte så oroligt under årsdagen för revolutionen i Iran som många hade räknat med. Spridda demonstrationer har stoppats av ett stort säkerhetspådrag från regeringen. 

Tidigare:

Redan på morgonen började information spridas genom twitter och oppositionella nyhetssidor om att demonstranter hindrades med batonger, tårgas och skarpa skott från att ta sig till de stora torgen och gatorna i huvudstaden.

Siamak från sverige är där, och han berättar att säkerhetspådraget från regeringens sida varit helt otroligt stort. Enligt honom syns bara regeringstrogna på gatorna.

-Det enda som syns nu är miliser som åker runt med sina motorcyklar och gör segertecken och signalerar att "vi har vunnit den här kampen."

Även i sverige hölls protester idag och utanför den iranska ambassaden på Lidingö i Stockholm samlades flera hundra personer. Filmaren Nahid Persson var en av dem som protesterade.

- Det iranska folket vill bara ha frihet, det är det enda lilla vi vill.

P3 Nyheter
p3nyheter@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".