Fotade poliserna ska utredas

Åklagaren har satt igång en förundersökning mot poliserna i Hornstull i Stockholm som Jesper Nilsson fotade förra veckan. De är misstänkta för bland annat egenmäktigt förfarande och ofredande.

Åklagaren Christer Ekelund leder förundersökningen mot poliserna:

Läs även:

Men det har däremot Kristina Alvendal som är ordförande i Stockholms läns polisstyrelse.

Jag tror att alla som ser det här inslaget tycker att det är väldigt märkligt och att det ser ut som att det händer en massa saker på filmen som absolut inte borde hända utifrån polisverksamheten. Men samtidigt är det är en återskapad film och jag var inte där och vet inte vad som hände på Hornstulls tunnelbanestation, säger hon

Det var i fredags som vi berättade om Jesper Nilsson som fotade två civilpoliser i tunnelbanan. Dom tvingade honom att radera bilderna men Jesper lyckades återskapa dom och skrev om historien på sin blogg. Händelsen har också fastnat på SL övervakningskameror säger Kristina Alvendal

– Det finns filmer beslagtagna ifrån SL övervakningskameror som kommer kunna visa vad som hände och då kommer vi alla bli varse om vad som verkligen hände.

Vi har tidigare berättat att polisen också utreds för tjänstefel.Poliserna har också anmält Jesper för förgripelse mot tjänsteman, ofredande och grovt förtal.

Paloma Vangpreecha
paloma.vangpreecha@sr.se