BROTT & STRAFF

Två häktade efter bankomatmord

Uppdaterad: 16:54
Utredningen kring mordet på den 24-årig killen som blev huggen i magen med en kniv på Länsmanstorget på Hisingen i Göteborg fortsätter. I dag häktades två killar misstänkta för mordet och ytterligare tre är misstänkta för delaktighet.

I går kväll hölls det minnesstund för den avlidne 24-åringen i kyrkan på Länsmanstorget i Göteborg. Minnesstunden fick hållas två gånger, eftersom de hundratals personer som ville vara med inte fick plats samtidigt.

I dag var det häktningsförhandlingar mot två killar som misstänks för mordet. Den 18-årige killens advokat, Peter Wall, uttalade sig kort efter dagens förhandling.

– Han har blivit häktad, men förnekar brott. Nu får utredningen visa om han har något att göra med det här.

"Kommer ta tid"
De två killarna 18 och 17 år blev häktade misstänka för mord och kommer nu få fortsätta sitta inlåsta medan åklagaren Håkan Johansson arbetar med åtalet så att det eventuellt kan bli rättegång.

– Det kommer ta tid tyvärr. Det återstår många förhör och det är teknisk utredning som ska göras, säger han.

Nekar
Det är alltså mycket kvar att utreda, och båda de två killarna säger att de inte ska ha mördat 24-åringen. 17-åringen erkänner att har sparkat och slagit 24-åringen, däremot säger han inte har hållt i kniven och han inte har mördat honom. 18-åringen säger att han inte gjort något våldsamt alls.

Det ska också utredas vad de tre andra killarna som var på plats kan ha gjort sig skyldiga till. Åklagaren har inte försökt få dem häktade, men de är fortfarande misstänkta.

– Misstankarna kvarstår mot dem, men betydligt svagare. Men jag har inte lagt ner förundersökning beträffande dem. Det handlar om misstanke om delaktighet i det här mordet, säger åklagare Håkan Johansson.

Bevis från kamera
Alla fem erkänner att de varit på platsen, det finns det också filmbevis på från bankomatens övervakningskamera. Men åklagaren ville inte berätta i dag vad man mer ser på filmen - om man till exempel kan se där vem som höll kniven.

Motivet är fortfarande oklart. Varför 24-åringen blev attackerad vill åklagaren inte spekulera kring.

Jonas Franzén
jonas.franzen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista