POLITIK

Två moderater till hoppar av

Uppdaterad 11:54

Stockholmsmoderaterna Rolf Könberg och Petter Lindfors hoppar av sina kandidaturer till fullmäktige efter att ha varit inblandade i fusket i provvalet.

Könberg och Lindfors har inte brutit direkt mot några regler, men de har hjälpt redan avhoppade riksdagskandidaten Mats Rudin som har fuskat genom att betala medlemsavgiften åt nyvärvade medlemmar i partiet.

– Jag är i dag både ledsen, arg, besviken över den värsta vecka som mitt förbund, Stockholsförbundet, kanske har upplevt, sade Sten Nordin som är ordförande för Moderaterna i Stockholm på en presskonferens i morse.

Sedan berättade han att två moderater till hoppar av sina politiska uppdrag efter fusket i provvalet. Det Rolf Könberg och Petter Lindfors har gjort är att hjälpa den redan avhoppade moderaten Mats Rudin att registrera nya medlemmar.

För att Mats Rudin skulle slippa att själv sätta in de nya medlemmarnas pengar på Moderaternas konto, lämnade han i stället över den uppgiften till Könberg, Lindfors och en tredje moderat - Mats G Nilsson. Han vill enligt TT inte avgå.

Även om Könberg och Lindfors inte har brutit mot reglerna tycker de att förtroendet för dem är förstört och hoppar därför av både sina kandidaturer inför valet och sina nuvarande politiska uppdrag.

I ett uttalande skriver Lindfors "Familjen är viktigare än mina politiska uppdrag", och Rolf Könberg skriver "Livet är faktiskt mycket större än politiken".

Ulrika Lindqvist
ulrika.lindqvist@sr.se