arbetsmarknad

Posten vill bli av med 2 000

2 000 anställda på Posten Norden kan bli av med sina jobb nu. Anledningen är att det svensk-danska företaget gick 696 miljoner kronor back sista kvartalet förra året.

Hur många som kommer bli uppsagda vet man inte än.

Posten Norden bildades i juni förra året när den svenska och danska posten gick ihop, och sammanlagt fick 4000 anställda i Sverige och Danmark gå från sina jobb förra året.

– Det är klart att det är trist och lite oroande, man vill ju inte bli arbetslös, men det återstår att se.

Pär Fleuron jobbar som chaufför på Posten Logistik i Luleå, de har klarat sig bra när det gäller nedskärningar, så han tar beskedet om nya besparingar ganska lugnt.

– Även om jag skulle bli arbetslös så känns det som att det skulle lösa sig, jag får väl börja plugga. Just nu känner jag mig inte så jätteoroad.

Posten har dragit ner på personal i flera år och trots att företaget gjorde miljardvinst förra året - så ska det fortsätta att sparas.

– Det är klart att det blir lite sämre stämning när det kommer sådana där besked lite då och då, så riktigt kul är det ju inte, säger Pär Fleuron.

Pernilla Kommes
pernilla.kommes@sr.se

Vad tycker du som jobbar på Posten om det här? Har du någon framtid i företaget? Hör av dig till oss - på p3nyheter@sr.se eller maila direkt till:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista