Hotade spränga polisstationen

De två killar, 23 och 24 år, som hotade att spränga sig själva och polishuset i Kristianstad inatt är anhållna nu. De lät sig själva gripas tidigt i morse efter att polisen förhandlat med dem via mobiltelefon.

Per-Ola Classon är yttre befäl vid Kristianstadpolisen.

– Strax efter midnatt kommer det in två män i receptionen på polishuset och låter meddela att de har en sprängladdning och har för avsikt att spränga sig själva och omgivningen om de inte får som de vill.

Killarna ska ha sagt att de var missnöjda med samhället och polisen och ville komma bort från Kristianstad. De kom in på polishuset med något som såg ut som en bomb fasttejpad runt magen, med sladd kopplad till handen.

Poliserna som jobbade inatt och fyra personer som satt i arresten fick evakueras. Killarna stängdes in i foajén och efter att polisen förhandlat med dem på mobil under flera timmar gav de upp. Den misstänkta bomben visade sig vara falsk. Killarna är kända av polisen sedan tidigare och nu är de anhållna misstänkta för grovt olaga hot mot tjänsteman.

– De är frihetsberövade och befinner sig här för tillfället. Hur länge de kommer vara kvar här vet vi inte., säger Per-Ola Classon.

Elin Joleby
elin.joleby@sr.se