Skolhoten fortsätter runtom i landet

Polisen bevakar Bodaskolan i Borås i dag efter ett hot på en sajt i går. Där har någon skrivit att han kommer att ta med skjutvapen till skolan. Polisen har nu gripit en tidigare elev misstänkt för hoten.

Läs också:

– Det som hände är att vi i natt via polisen fick reda på att det fanns en hotbild på skolan. Utifrån den hotbilden har vi i samråd med polisen har vi haft möten och bestämt att trygga skolan med polispatruller, säger Helene Ottersgård som är rektor på Bodaskolan.

I Västervik har en skola valt att stänga i dag efter att de fått ett mail där en person hotat med att komma med vapen till skolan.

 – I och med att det är uppemot fem hundra barn så går det inte att negligera, säger rektorn Jan Ögren.

I går häktades den kille som hotat att skjuta folk på KTH i Stockholm och de senaste dagarna har skolor runt om i landet hotats. I Ramsele tog en kille med sig dynamit till sin skola och i Piteå har en kille erkänt att han skrivit ett inlägg på nätet som uppfattats som ett hot.

Paloma Vangpreecha
paloma.vangpreecha@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista