Här greps de sex personerna.

Flera gripna för Umeåmord

I Umeå har polisen gripit sex personer misstänkta för överfallet i går kväll där en man dog och tre blev skadade.

Polisen vill inte säga något om motivet bakom bråket, men David som bor nära lägenheten där det hände säger att det har varit mycket bråk där tidigare.

– Det här har varit på gång länge, det har varit mycket misshandel tidigare. För en månad sedan var det rättegång och lägenhetsinnehavaren vittnade då. De var efter honom helt enkelt, säger David.

Polisen har haft problem med att identifiera den döde mannen, och om de har lyckats nu vet vi inte. De tre skadade männen, mellan 19 och 33 år, fick åka till sjukhus, och polisen rubricerar händelsen som mord och grov misshandel.

Tre av de gripna är misstänkta för mord, de andra för bland annat grov misshandel och rån.

Enligt Västerbottenskuriren var bråket i går kväll en gängupprörelse där de inblandade slogs med baseballträ.

– Det har sprungit folk här med tillhyggen, alltså knivar och basebollträ tidigare. Polisen kunde ha motverkat det här i och med att de har fått så många anmälningar tidigare, säger grannen David.

Men polisen i Umeå vill inte säga något om i fall det har varit stökigt i den aktuella lägenheten.

– Just på den här adressen kan jag inte kommentera om det finns någon koppling till det som hände i går kväll, säger presstalesmannen Jan Belander.

Ulrika Lindqvist
ulrika.lindqvist@sr.se

SR Västerbotten
news.vbtn@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista