NORGE

Flera döda i tågolycka i Oslo

Uppdaterad 16:17

I Oslo har minst tre personer dött och tre ska vara allvarligt skadade efter att ett godståg har spårat ur.

Det verkar som att godståget stog inne på en terminal, men att det var något fel på bromsarna och eftersom det stog i neråtlut började det rulla. 15-16 vagnar körde flera kilometer helt okontrollerat genom Oslo innan de spårade ur i ett hamnområde på Sjursöya och totalförstörde en byggnad. Flera vagnar fortsatte ner i vattnet och nu letar räddningspersonal efter överlevande där.

– Vi såg en av vagnarna spåra ur och jag vet inte om den välte runt, men den lyfte i alla fall från marken och så såg vi bara att den träffade en lastbil, säger Vegard Halveg till norska radion NRK.

Anders Aabel såg också vad som höll på att hända

– Den hastigheten var väldigt hög, det här kommer gå galet sa vi, vi sa bara vad i helvete, detta går inte, detta går inte...

På företaget Cargonet som äger vagnarna vill Bjarne Wist vänta tills de utrett saken innan han spekulerar i hur det har gått till.

– Detta är en djupt tragisk situation för oss, säger han till NRK.

Karin Hållsten
karin.hallsten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista