FILDELNING

Piratpartiet tar över Pirate Bay

Piratpartiet kommer att erbjuda Pirate Bay bandbredd. Det kan P3 Nyheter avslöja efter nyheten om att den tyska operatören tvingats stänga ned sajten.
– Till skillnad från andra partier agerar vi för yttrandefriheten och värden som vi anser är viktiga, säger Piratpartiets ordförande Rick Falkvinge till P3 Nyheter om beslutet.

Det var en tysk domstol som bestämde att internetoperatören som såg till att sajten fanns på nätet skulle kapa linan. Flera stora filmbolag hade nämligen klagat eftersom dom menade att flera av deras filmer fanns tillgängliga för olaglig nedladdning via Pirate Bay.

Just nu är det Piratpartiet som ser till att sajten är tillgänglig igen, i och med att partiet ger bandbredd åt Pirate Bays hemsida och sökmotor. Men andra delar av sajten, såsom tracker och torrenthosting, är placerade på andra håll.


– Vi är sista länken i kedjan nu. Vi är numera internetleverantör till hemsidan och sökmotorn The Pirate Bay, säger Rick Falkvinge till P3 Nyheter.
Han fortsätter:

Till skillnad från andra partier agerar vi för yttrandefriheten och värden som vi anser är viktiga.


Det var efter
att Pirate Bay letade efter en ny leverantör som Piratpartiet erbjöd bandbredd.
– Vi tyckte att det är vår uppgift att stå upp för nationell informationssäkerhet och yttrandefrihet, säger Rick Falkvinge.
På frågan om hur planerna ser ut blir svaret:
– Vi ser ingen bortre gräns för hur länge vi kan driva detta, det här är en riktig politik och värden som vi står för själva.

Men det riktas kritik mot Piratpartiets beslut.
– Det är ett desperat försök att få uppmärksamhet säger musikbranschens IFPI:s Magnus Mårtensson, som också säger att man tittar närmare på det nu.

Reaktioner

Via #link=182705#

Jonas
Vilket ställningstagande! Visst är det ett sjukt smart drag att sätta på för att fiska röster, men nu får ju dom slåss mot ett demokratiskt parti och det måste vara en svårare att komma åt ett parti än ett företag.

Ilmo
Alla stora Internet-leverantörer i Sverige borde gå in och sälja kapacitet till TPB för att visa sitt stöd för öppenhet och frihet på nätet, som ju denna nationalskatt står för! ;)

Via
#link=189416#

@Lynxia
Hur politiskt seriöst är det?

@Rasmusfleischer
Haha, fett ändå! Ingenting jag hade väntat mig.

@Vampyrse
Noll respekt för PP e detta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".