Polishuset fick fönsterna sönderslagna.
Rinkeby

"Det var ett jävla liv"

2 personer sitter gripna misstänkta för våldsamt upplopp efter att oinbjudna gäster nekades komma in på en fest på Rinkebyskolan igår. Ett bankfönster förstördes, en bil sattes i brand och fönsterrutor på polishuset i Rinkeby krossades.

– Det var ett jävla liv, det kom ungefär 20-30 ungdomar som kastade sten mot polishuset, säger Tina som bor mitt emot polishuset.

– Niorna i Rinkeby hade avslutningsfest och då kom det obehöriga personer som ville komma in och det slutade med ett upplopp, säger Diana Sundin som är pressansvarig för Västerortspolisen.

Efter att ett antal ungdomar inte fått komma in på en fest på Rinkebyskolan så slogs en ruta sönder på skolan. Efter att polisen tillkallats så fortsatte oroligheterna där man bland annat kastade sten mot polishuset och Nordeas bankkontor

Tina som såg allt från sin balkong kan ändå förstå ungdomarna.

– Jag ska inte sticka under stolen med att man får en känsla av det är äntligen någon som gör något. Snuten börjar gå lite långt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".