BROTT OCH STRAFF

Okej med våldsamt sex

Den 32-åring som hade våldsamt sex med en 16-årig tjej frias. Man kan samtycka till misshandelsliknande sex, anser tingsrätten och friar mannen från misstankarna om grov misshandel.

Läs tidigare artiklar:

Den stora frågan för rätten att ta ställning till har varit om det är okej med våldsamt sex, även om båda är med på det. 32-åringen och 16-åringen träffades via en sexsajt i januari. Båda hade tidigare erfarenheter av BDSM, alltså sex där den ena parten är undergiven och den andra är dominant. De bestämde att de skulle träffas och tjejen fick skriva något som mannen kallade en slavansökan, där det bland annat står såhär: 

"Jag är en slav, en smutsig hora och vill bli behandlad som det. Jag vill bli utnyttjad, plågad och ordentligt förnedrad tills jag knappt kan hålla tårarna tillbaka och de tysta skrik som kvävs inombords."

Under helgen som de båda träffas blir tjejen bland annat piskad och får krokodilklämmor fastsatta i brösten, som i sin tur binds fast med snören i väggen. När tjejens mamma senare ser sin dotters blåmärken gör hon en polisanmälan.

Åklagaren Ulrika Rogland ville pröva om mannen kunde dömas för grov misshandel. Hon menar att den 16-åriga tjejen lider av ett självskadebeteende och att hennes sönderskurna armar borde fått mannen att avstå. Men tingsrätten valde att ta hänsyn till att tjejen samtyckt och friar mannen.