Polisens tekniker undersöker spår på Karlslundsgatan i Örebro. Foto: Pavel Koubek/NA/Scanpix
BROTT OCH STRAFF

Två våldtäktsmän jagas i Örebro

Polisen i Örebro jagar nu två serievåldtäktsmän som misstänks för tre våldtäkter eller våldtäktsförsök i Örebro det senaste dygnet. 
– Vi har haft väldigt mycket personal igång hela tiden under natten och i går, säger Kalle Wallin vid Örebropolisen.

– Det var det här som vi inte ville ha. Vi hade trott att vi skulle kunna ta gärningsmännen innan, nu blev det som det blev. Det vi tittar på nu är naturligtvis vad det är för någonting som hänt i helgen i förhållande till vad som varit tidigare och det går inte att utesluta att det finns kopplingar mellan de här bitarna. Så vi jobbar väldigt intensivt med att få en lösning på det, säger länspolismästaren Kalle Wallin i Örebro. 

Det finns ett tiotal ouppklarade våldtäkter och våldtäktsförsök i Örebro det senaste året.
– Det vi har gjort nu är att jag fattade beslut igår om att klassa det här som en särskild händelse. Nu har vi haft väldigt mycket personal igång hela tiden under natten och igår, säger Kalle Wallin.

Polisen arbetar nu med två olika saker.
– Det ena är att skapa den här tryggheten och försöka övervaka de områden som är särskilt utsatta och den andra biten är att utreda det som har skett och se vilka kopplingar som finns i förhållande till tidigare ärenden, säger Kalle Wallin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".