Skivbolagen vill ha högre skadestånd

Idag var det näst sista rättegångsdagen i Pirate Bay-rättegången. Åklagaren och de målsägande, det vill säga skiv- och filmbranschen, höll sina slutpläderingar.

Åklagaren Håkan Roswall anklagade de åtalade för lagtrots, eftersom de fortsatt driva sajten även efter tingsrättens fällande dom. Roswall vill att den domen, på ett års fängelse för alla fyra, ska fastställas av hovrätten.

Peter Danowsky från skivbolagens intresseorganisation IFPI tyckte att tingsrätten varit för snål i sina beräkningar av skadeståndet och att det därför borde höjas.

Monique Wadsted som är representant för flera amerikanska filmbolag sade att målet handlar om fyra personer drivit "en gigantisk piratkopieringsfabrik".
--Tjänsten har varit specialbyggd. Den har utvecklats för att locka så många användare som möjligt med den här snygga, nya designen, kategorier och en tracker kopplad till sajten.

På fredag är det dom åtalades tur att hålla sina slutpläderingar. Alla fyra nekar till brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".