Polisen utreder nya skott i Malmö

Två kvinnor blev skjutna i en lägenhet i Malmö i går kväll, någon sköt på dem rakt genom fönsterrutan.

Just nu utreder polisen om det finns ett samband mellan den här händelsen och de omkring femton ouppklarade skjutningarna från tidigare i år. 

Läs mer

– Tydligen är det så att den ena kvinnan träffats lätt i ryggen av skottet och så gick det in i handen på den andra kvinnan, säger Stig Möller som är befäl vid polisen i Malmö.

Det var vid åttatiden polisen fick larm om att någon skjutit in genom fönstret till en lägenhet i området Krogsbäck. Precis som de andra fallen där personer i Malmö blivit beskjutna har kvinnorna invandrarbakgrund. Men det är för tidigt att säga om de finns en koppling.

– Vi måste först och främst få fram en tydligare motivbild eftesom den skiljer sig lite jämfört med de andra skottlossningarna som skett ute på allmän plats, säger Stig Möller. 

Polisen har gjort en teknisk undersökning i natt, men vet fortfarande inte om det är samma vapen som i de tidigare skottlossningarna. De har samlat in vittnesuppgifter men har ingen tydlig bild av hur gärningsmannen ser ut. 

– Vi har vag signalement från folk som har hört skjutningarna. Men inget jättebra signalement.

Kvinnan som träffades i ryggen har lämnat sjukhuset, den andra ska opereras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista