Skärpt dom för parkeringsmisshandel

I dag kom hovrättens dom om bråket på en parkeringsplats i Landskrona som ledde till en 78-årig kvinnas död.

Hovrätten anser att den 24-årige kille som orsakade kvinnans död har gjort sig skyldig till misshandel, grov misshandel och grovt vållande till annans död.

I slutet av mars i år blev det bråk mellan om en parkeringsruta utanför en butik i Landskrona, mellan den dömde killen (som då var 23 år gammal), en 78-årig kvinna och hennes man.

24-åringen slog då till både kvinnan och mannen, och misshandeln ledde till att kvinnan föll och slog i bakhuvudet. Hon avled några dagar senare.

Den 24-årige killen försvann från parkeringsplatsen, men greps ett par dagar efter händelsen. Han nekade först till misshandeln, men sa sen att det var en olyckshändelse.

Lunds tingsrätt dömde honom till ett år och tio månader för grov misshandel och grovt vållande till annans död, men domen överklagades till hovrätten - som nu alltså skärpt straffet.

Åklagaren krävde minst tre års fängelse, medan mannens försvarare hävdade att allt var en olyckshändelse.

Hovrättan dubblar skadeståndet till kvinnans man också, i stället för 25 000 kronor får han 50 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista