Är Isabella Löwengrip "Blondin-Bella" en förebild eller inte? Foto: Lars Pehrson / SvD / Scanpix

Ge oss nåt annat än Blondinbella!

Bara en massa mode och egotrippar eller inlägg med värdefullt budskap?

, medlem på publikytan P3 Debatt undrar hur bra förebild bloggerskor som Blondinbella och Kissie egentligen är. 

Hjälper eller stjälper Kissie och company unga tjejer? Vad tycker du? Kommentera!

Vi får ofta höra hur mycket vi påverkas av media och hur stor roll media spelar i samhället.
Kändisar som får stor uppmärksamhet påverkar också och ger en bild av vad som är inne nu. Detta kan vara positivt men ibland blir det bara dålig media.

Jag vet själv att jag påverkas av media. När jag var 15, 16 år var Jennifer Lopez den stora idolen som senare Beyoncé tog över. En framgångsrik, självständig kvinna, med stor personlighet, sexig och otroligt begåvad. Och enligt min åsikt en bra förebild.

Jag och mina vänner brukar ofta referera till Beyoncé när vi diskuterar; "Hon är en äkta Beyoncé, så mäktig" och om vi dissar" Tror hon att hon är Beyoncé eller?!".

Men när media vill komma med något nytt och riktar uppmärksamheten på fel personer blir det dåligt. Förutom alla tv-program om bortskämda ungar och Tylösand, finns det bloggerskor som tror att de är speciella och får lite för mycket ”luft” i sig.  

Bloggerskor som skriver om deras ”perfekta” liv, om vad man ska ha på sig, hur man ska se ut och på detta lyckas dem bli framgångsrika. På vad?

Kissie som förstorar sina bröst och läppar, Linda Rosing som verkar byta man varje vecka, Carolina Gynning som helt plötsligt kallas för konstnär.

Blondinbella har kommit så långt att hon nu startar en egen tidning där hon blir både chefredaktör och affischnamn. Människor utan någon begåvning eller smarta budskap, ska inspirera oss ungdomar?

Senaste blogginlägget jag läste, visste jag inte om jag ville skratta eller gråta åt denna tjej; Kisses inlägg handlade om shopping och självklart skulle hon visa sina läsare vad

Det är rätt vanligt bland oss unga tjejer att vilja operera näsan, förstora brösten eller läpparna. Vi har påverkats av dessa bloggerskor som förstör den hälsosamma bilden av en "normal tjej".

Media borde bojkotta fjortisbloggerskorna. I stället borde media leta upp intressanta och begåvade människor som säljer, samtidigt som de har ett bra budskap. Ge oss en stark bild som inspirerar, en äkta Beyoncé och inte någon fjortis-Kissie.

Bra inspiration för ungdomar är artister som Kapten Röd, med låten Trasig. Starkt budskap, bra förebilder!

Peace!

Fler reaktioner

#link=235255#

@annalindberg
Varför antingen eller? @lowengrip kanske är bra för vissa, sämre för andra. Behoven är ju olika.

@MarkusWelin
Man bör ej se det som antingen svart lr vitt. Bra förebild p många sätt, mindre bra p andra. Som de flesta förebilder.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".