Timbuktu stämmer artisteliten

0:54 min

Idag träffas advokaterna för flera stora svenska artister, bland andra Timbuktu, the Hives och the Ark i tingsrätten i Malmö

Timbuktus bolag har stämt sju andra artistbolag på sammanlagt nästan fem miljoner kronor efter att hans pengar förts över till dem.

Det var hösten 2009 som Timbuktu av en slump upptäckte att det bara fanns 100 kronor på ett av hans konton, där det borde finnas flera miljoner. Redovisningsbyrån som skötte Timbuktus bokföring kunde inte svara på var pengarna tagit vägen men enligt stämningansökan har de fört över flera miljoner till andra artister som de också skötte bokföringen åt, bland andra the Hives, the Ark och Weeping Willows.

– Det har skett lånetransaktioner mellan de olika bandens konton, säger Krister Azelius som är advokat och företräder The Arks bolag Kulten HB.

Krister Azelius säger att banden själva inte visste om att pengar flyttades mellan deras konton. Det man ska reda ut nu är vad som egentligen har hänt och om redovisninsbyrån har gjort fel.

– Man har inte hanterat det här på bästa sätt, det kan man ju konstatera, säger han.

P3 Nyheter har sökt redovisningsbyrån idag utan att få tag på dem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista