Anmälde slavfest - blir trakasserad

"En bild som skulle föreställa mig i kedjor, naken"
0:37 min

Jallow Mamodou från Afrosvenska Riksförbundet har blivit trakasserad efter att han anmälde två nationer i Lund för hets mot folkgrupp igår.

Han reagerade på att studenter dök upp på nationsfester utklädda till slavar och nu har en eller flera personer spridit ut en bild på honom på biblioteket på Malmö Högskola där han själv beskrivs som en "bortsprungen negerslav".Läs också 

– Bilden föreställer mig med kedjor runt halsen, och jag är helt naken framför Hallands nations lokaler, säger Jallow Momodou. 

På bilden står det också att den som hittar Jallow Momodou ska ringa till Hallands nation.

– Det är en grotesk bild, när man tittar på den blir man illa berörd helt enkelt.

Det var i lördags som fyra killar utklädda till slavar och slavhandlare festade på både Hallands och Helsingkronas nation. Jallow Momodou tyckte hela deras grej var rasistisk och gjorde därför en polisanmälan, som ledde till att någon nu trakasserar honom.

 – Vem som gör det, det vet jag inte, det kan vara vem som helst.

Jallow Momodou tror att någon försöker skrämma honom till tystnad men han känner sig inte rädd. 

– Nu tänker jag göra en polisanmälan och sedan får vi hoppas att polisen kan ta reda på vem det är och se vad konsekvenserna blir för personerna som gjort detta.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".