SVÄLTKATASTROFEN PÅ AFRIKAS HORN

Petter startar Afrikas horn-insamling

För att öka uppmärksamheten kring svältkatastrofen på Afrikas horn har Petter bestämt sig för att specialskriva en låt.

Han ska bjuda in ett gäng artister som ska göra låten tillsammans, och resultatet kommer du att höra i P3.Håller du med Petter om att artister behöver göra mer för att hjälpa andra? Kommentera!

Mellan 12 och 17 på onsdag kommer du höra en specialsatsning om Afrikas horn. Kolla in vår samlingssida och var med i sändningen!

– Trots att det är så politiskt kaotiskt i världen och börskrascher hit och dit så känns det som ett lyxproblem om man jämför med den här svältkatastrofen som pågår just nu, säger Petter till P3 Nyheter.

– Vi vill inte bara sitta på våra arslen och skita i det här, vi vill försöka göra någonting.

Tillsammans med Salla och Masse från Redline kommer Petter att ragga ihop artister och musiker som får sex timmar på sig att göra en låt.

Alltihop för att få fler att engagera sig och skänka pengar.

– Jag hoppas att det blir någonting bra och nåt som sprids och inte bara ger ringar på vattnet utan vågor på vattnet.

Petters låtverkstad kommer vara en del av en temasändning om Afrikas horn som sänds i P3 nästa onsdag den 17 augusti. Och klockan 16:55 kommer låten ha premiär.

– Jag tror inte man kan rädda världen med en låt… men man kan i alla fall försöka dra sitt strå till stacken.

– Jag tror inte att någon är en superhjälte, men just det där att man kan påverka andra människor att försöka göra någonting positivt.

Hur kan du hjälpa?

Grafik över Afrikas horn

#bild=1841710#På Afrikas horn pågår just nu en humanitär katastrof av monumentala mått. Den värsta torkan på 60 år gör livet till helvete för miljontals människor i regionen. Samtidigt sliter krig och terror sönder vardagen, tvingar folk på flykt och förvärrar läget ytterligare

Onsdagen 17 augusti, mellan klockan 12 och 17, genomför P3 en temasändning om situationen på Afrikas horn och till stöd för#link=272195# pågående insamling för torkans offer.

I samband med sändningen kommer Petter och Salazarbröderna, uppbackade av #text=4649692#, att presentera en gemensam låt. Eventuellt överskott från försäljningen av låten kommer sedan att gå till insamlingen för svältkatastrofens offer.

Följ programmet genom att lyssna #link=199671#, #link=272906#, via #link=272877# och tipsa oss om egna liknande initiativ på #link=213473#

Vad har gått fel?

Tusentals somalier fortsätter att strömma in till huvudstaden Mogadishu som delvis mer liknar ett flyktingläger än en stad.
Men ofta har de gått förgäves, även om det numera finns relativ trygghet här, så saknas mat och mediciner och många går under, trots omfattande hjälpsändningar.
Vad är det som gått fel? Vår utsände rapporterar från svälten Mogadishu.

Ulrika Lindqvist

ulrika.lindqvist@sverigesradio.se

#link=335486##link=335484#

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista