SEX/JOBB

Thaimassagesalonger granskas av Skatteverket

1:18 min

Thaimassagesalonger fifflar med pengar. Det tror Skatteverket som i ett samarbete med polisen ska granska salongerna. I vissa fall rör det sig om ren människohandel, berättar de. 
P3 Nyheter har besökt ett massageställe i Stockholm, där Sawadee, som egentligen heter något annat, jobbar. 
Hon tycker det är självklart med en sådan här granskning: 

- Man kan säga att de indikationer vi ser när vi gör de här kontrollerna är kopplingarna mellan att man inte redovisar alla kunder och inte betalar löner, säger Skatteverkets nationella samordnare Conny Svensson.

Han berättar att det kan vara så att man använder sig av arbetskraft som i många fall kanske jobbar under sådan form som betraktats som ren människohandel. 
- Det stöter vi och även andra myndigheter på, vi uppfattar att det just i den här typen av verksamheter har ökat, säger han.

Under de senaste två åren har thaimassagesalongerna fördubblats i Stockholmsområdet, något som Skatteverket har lagt märke till.
Och att det finns flera som inte betalar ut löner till de anställda. 

Sawadee, som egentligen heter något annat jobbar som massör på en salong i centrala Stockholm och för henne är det självklart att polisen måste granska den thailändska massageindustrin.
– I think it's okay that they have to check sometime. And if you want to work in Sweden they have to check if you have bad people or bad money. 
När personer ringer och frågar om massagestället kan ge mer än massage svarar de enligt Sawadee att de bara kan erbjuda massagen. 

Fråga