IT / Teknik

Hackare: "Nästa mål Facebook"

Nästa mål är att hacka Facebook, säger personer som utger sig för att tillhöra hackerkollektivet Anonymous i ett videoklipp på nätet. Efter att ha hackat en mängd regeringar och företag den senaste tiden och även barnporrnätverk och knarkkarteller, så startar nu operation Facebook enligt videoklippet. 
Facebook ser allvarligt på uppgifterna, samtidigt som operationen dementeras av andra hackare.

– Vi har ett bra säkerhetssystem mot attacker, men vi ser allvarligt på hoten från Anonymous säger Jan Fredriksson, talesperson för Facebook i Sverige.

Videon finns bland annat på Youtube. Jan Fredriksson tycker att det är synd att folk vill ge sig på Facebook, när en av anledningarna ska vara att Facebook sparar kundernas uppgifter. Han säger att Facebook bara sparar sådana uppgifter som kunderna har tillåtit dem att spara för att få en så bra upplevelse som möjligt på plattformen.

På ett Twitterkonto som är knutet till hackerkollektivet Anonymous dementeras uppgifterna om att operation Facebook överhuvudtaget existerar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".