Facebook värderas till nära 650 miljarder kronor. Foto: Scanpix
Ekonomi

Facebook in på Nasdaq-börsen

1:19 min

Idag börjar Facebook-aktierna säljas på Nasdaq-börsen. Priset på aktien har satts till 38 dollar, vilket innebär att hela företaget är värt över 100 miljarder dollar. En undersökning visar att svenskar som använder Facebook är mer intresserade av att köpa aktier, än icke-användare.

Facebooks börsnotering blir, sett till marknadsvärdet vid introduktionen, den största hittills i USA. Värderingen motsvarar två Hennes & Mauritz och nästan fyra Ericsson. Börsintroduktionen kommer ge de nuvarande ägarna och företaget ca 16 miljarder dollar.

Inför börsnoteringen har Nordnet gjort en undersökning bland svenska befolkningen om intresset för att köpa Facebook-aktier. Störst intresse finns bland unga och hos personer som använder Facebook. 

27 procent av de med Facebook-konto säger att de kan tänka sig att bli delägare, jämfört med endast 13 procent av icke-användarna.

Enligt undersökningen finns det största intresset att köpa aktien bland unga personer. I åldersgruppen 18-22 kan 43 procent tänka sig att köpa Facebook.

Ungefär 900 miljoner människor har ett Facebook-konto.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista