Trayvon Martin-fallet:

Nya uppgifter talar för Zimmerman

1:32 min

Det har kommit fram nya uppgifter i fallet där George Zimmerman sköt ihjäl sjuttonårige Trayvon Martin i Florida. Uppgifterna kan stärka den åtalades version att han sköt i självförsvar.

Trayvon Martin blev skjuten till döds i ett bevakat bostadsområde i Florida den 26 februari. Den frivillige vakten George Zimmerman säger att han angreps av 17-årige Martin och kände sig hotad till livet. Andra har anklagat honom för att ha följt efter och skjutit ihjäl Martin, bara för att han var svart.

Nu har nya uppgifter kommit från polis- och rättsmedicinska rapporter som kan stärka Zimmermans version att han agerat i självförsvar. Den amerikanska nyhetskanalen ABC visar polisens bilder från kvällen när Zimmerman just blivit gripen. Hans näsa är blodig och bruten och han har skärsår i bakhuvudet. Det finns också vittnen som säger att de såg ett slagsmål.

I en ljudupptagning från mordkvällen när Zimmerman ringer polisen, erkänner han att han förföljer sjuttonåringen. Obduktionen visar att Trayvon Martin hade spår av cannabis i blod och urin, men vad som gjorde att de båda började bråka och varför Zimmerman sköt är fortfarande en gåta.

George Zimmerman är åtalad för dråp men rättegången har inte börjat än. Döms han för dråp riskerar han livstids fängelse.