FOTO: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX

Nationalister får inte sponsra drogundervisning

1:06 min

Verksamheten "Ett narkotikafritt Sverige" som bland annat jobbar med att skicka ut undervisningsmaterial och information om narkotika till landets skolor har tagit emot sponsorpengar av tidningen Nationell idag, som tidigare var Nationaldemokraternas partitidning. Men nu vill de inte ta emot pengar längre.

– Vi vill absolut inte, under inga som helst omständigheter förknippas med, än mindre ta emot stöd från en organisation som bygger på främlingsfientlighet och rasism, säger Börje Dahl som är verksamhetschef för Ett narkotikafritt Sverige.

Börje Dahl säger att sponsringen stoppas nu och att de kommer lämna tillbaka pengarna till tidningen Nationell idag.

-– Det här väcker frågan om att vi behöver kolla noggrannare. Så fort som jag fick reda på att de här hade skickat in pengar till oss och också är ute med vår logga på sin hemsida, så agerar jag och det kommer jag göra varje gång.

Vávra Suk är redaktör för tidningen Nationell idag.

-– Vår tidning är ju nationalistisk eller nationaldemokratisk. Men vi skriver egentligen för alla som vill ha alternativa nyheter, som har ledsnat på den politiska korrektheten i de etablerade medierna och som vill höra sanningen som den är.

Han säger att de inte alls är främlingsfientliga eller rasistiska och att det är tråkigt att Ett narkotikafritt Sverige inte vill ha deras pengar.

-– Det visar på vilken politiskt korrekthet det finns i Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista