Den misstänkte seriemördaren Peter Mangs ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Foto: Lars Pehrson / SvD / SCANPIX.
Serieskytten i Malmö

Malmö tingsrätt: Mangs är skyldig

1:41 min

Malmö tingsrätt anser att misstänkte seriemördaren Peter Mangs är skyldig till 13 av de 20 åtalspunkterna, bland annat två mord och fyra mordförsök. Tingsrätten anser också att Mangs begått tre fall av grova olaga hot. Peter Mangs kommer nu att skickas på rättspsykiatrisk undersökning.

Beslutet från rätten i dag innebär att Peter Mangs inte anses vara skyldig till bland annat ett av morden och flera av mordförsöken i åtalet.
Chefsrådmannen vill inte kommentera hur bevisen har värderats men säger att det finns övertygande bevisning om att Peter Mangs har begått 13 av gärningarna. 

Rättens beslut är en fingervisning om vad domen som kommer i september kan komma att bli. Men först ska Peter Mangs genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Den kommer att ta ungefär fyra veckor. Sen ska resultaten gås igenom och de olika parterna ska argumentera för vad straffet ska bli.

Azar Akbarian

azar.akbarian@sverigesradio.se 

#link=323246#

#link=335479#

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista