Flaskan syns i mitten av bilden. Foto: Martin Meissner / Scanpix
OS i London

Nerslagen av judomästare

Han kunde inte stått på ett sämre ställe
1:02 min

En arg åskådare kastade in flaska på arenan precis innan 100-metersfinalen. Det skulle han inte ha gjort.

Att Usain Bolt missade sitt eget världsrekord med 5 millisekunder, när han tog sitt andra raka OS-guld i 100 meter, var kanske ett drama i sig. Men precis loppet innan bestämde sig en man på läktaren för att störa löparna och kastade in en flaska på arenan.

– Jag hörde något bakom mig, jag visste inte vad det var efter att jag såg videon i efterhand, säger mannen som kom trea i loppet Justin Gatlin.

Och mannen kunde nog inte stått på ett sämre ställe. Bredvid honom stod bronsmedaljören i judo, Edith Bosch, som blev så förbannad att hon slog till honom. Det skriver hon på sin Twitter. Mannen greps på plats av polis och sitter fortfarande i arresten misstänkt för störande av allmän ordning enligt BBC. Flaskan landande precis bakom löparna och ska inte ha stört någon.

– Nån ville väl kasta en flaska för att bli känd, men loppet gick utan problem och jag är glad att jag var del av det, säger Justin Gatlin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".