Demonstranter utanför NBCs kontor i New York menar att man inte ska likna krig vid en lek. Foto: Brigitte Dusseau / Scanpix
TV

Kritik mot reality-serie

"8 celebrities have been taken to a secret camp"
0:55 min

Nio personer som fått Nobels fredspris kritiserar i ett öppet brev NBCs nya reality-serie ”Stars Earn Stripes” för att glorifiera krig.

Det är bland annat den sydafrikanske ärkebiskop Desmond Tutu, den iranska människorättsadvokaten Shirin Ebadi och människorättskämpen Rigoberta Menchu från Guatemala som ogillar den nya serien som startade igår.

De vill att NBC ska sluta sända serien som går ut på att kända personer som Laila Ali, Nick Lachey och Todd Palin (Sarah Palins man) tillsammans med amerikansk militär får göra olika simulerade militära övningar.

Enligt den brittiska tidningen the Guardian försvarar mediabolaget NBC serien och säger att meningen inte är att glorifiera krig utan glorifiera de som är i tjänst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".