Panetoz skulle ha varit förband till Chris Brown i Globen i kväll - men nu har de ställt in. Foto: Christine Olsson / Scanpix.
Debatten om Chris Brown

Panetoz ställer in Brown-spelning

Svenska gruppen Panetoz kommer inte att vara förband till Chris Brown i Globen i Stockholm ikväll. I sista stund hoppar bandet av. I ett pressmeddelande hänvisar de sitt avhopp till "tekniska förändringar i Chris Browns produktion".

Den amerikanske r 'n' b-stjärnans spelning i Sverige har varit omgärdad av mycket kontroverser sedan aktivister protesterat mot det faktum att Chris Brown, som fällts för misshandel av sin dåvarande flickvän Rihanna, överhuvudtaget bokats för en spelning i Stockholm.

Fejkade konsertaffischer med bilder på den misshandlade Rihanna har spritts i Stockholm och Svenska Dagbladet har bestämt sig för att inte recensera spelningen.

– Efter alla skriverier har vi så klart diskuterat detta. Men vi försöker hålla isär vår musik från det andra som händer. Vi står inte bakom och vill inte förknippas med det, säger Nebeyu Baheru i Panetoz till TT Spektra.

Han säger att bandet självt inte har fattat något beslut om att hoppa av spelningen utan det är ett beslut som fattats av deras management.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".