Chris Brown på American Music Awards i Los Angeles den 18 november. Foto: John Shearer/Invision/AP
Chris Brown sågas

"Brown blekare version av Usher"

"Genant framträdande"
1:00 min

I går kväll stod Chris Brown på scenen i Stockholm. Han var omdebatterad innan, men också omdiskuterad under och efter konserten. Musikrecensenterna var allt annat än nöjda med showen.

Chris Brown har trendat i Sverige de senaste timmarna, inte minst har det diskuterats om det är rätt att gå och lyssna på en artist som misshandlat sin tidigare flickvän. I det här fallet Rihanna.

Här är några axplock från Twitter:

Helt sjukt att Chris Brown kan fylla Globen. Helt sjukt att man kan stödja någon som honom. /Linn Fornwall (@linnfornwall)

Låt Chris Brown bli en påminnelse om hur utsatta många kvinnor är, men låt honom spela sin musik nu. / Kristin Nylander (@KristinNylander)

Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Chris Brown är fanimej helt jävla perfekt. /Sofie Johansson (@kentdotter)

Musikrecensenterna håller inte med Sofie. Både Aftonbladet och Expressen delar ut en etta i betyg.

"Det mesta är genant med Chris Browns framträdande", tycker Anders Nunstedt i Expressen.

"Chris Brown har några ordentliga hits, men han framstår som en blekare version av Usher", skriver Markus Larsson i Aftonbladet. Han tycker också att "konserten är ett rörigt mischmasch utan feeling och publikkontakt".

Chris Brown själv har under natten lagt upp flera bilder från konserten i Stockholm och skriver på twitter; "Back to life!! All the other fake shit doesn't matter! Inspiring people with music!".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".