Axwell och Steve Angelo från Swedish House Mafia. Foto: Phillip Guelland / Scanpix
Biljettproblem

Biljettförsäljare i blåsväder igen

"Ett blufföretag"
1:13 min

Företaget Biljettnu kritiseras åter igen, nu för att vissa som köpt ståplatser på Swedish House Mafia-konserter fått sittplats istället.  

– När man går på en house-spelning är det inte som en opera eller klassisk musik, man vill kunna stå upp, det är som ett stort dansgolv, säger Alexander Svensson.

I juni köpte han två ståplatsbiljetter för 2285 kronor och nu i fredags damp de ner i brevlådan. Men istället för ståplatsbiljetter hade han av Biljettnu fått sittplatsbiljetter.

Eftersom biljetterna hade kostat lika mycket var därför likvärdiga, menade Biljettnu. Men det tyckte inte Alexander.

– Jag vill inte gå på den här konserten och ha sittplatsbiljett. Så jag ringde dem och tänkte det är väl inga problem, eftersom jag inte fått dom biljetter jag beställt.

Men när Alexander ringde deras kundtjänst blev han hänvisad direkt till Allmänna reklamationsnämnden. 

Nu har han vänt sig till dit och säger att han inte använda Biljett.nu igen.

– Enligt mig är det ett stort blufföretag.

På tisdagseftermiddagen ändrade Biljettnu sig. Efter samtal med Konsumentverket kommer de som fått sittplats istället för ståplats till konserterna antingen få ståplats till en konsert en annan dag eller så pengarna tillbaka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".