1 av 2
Rickard Jomshof och Sven-Olof Sällström ersätter Kent Ekeroth och Erik Almqvist i Sverigedemokraterna. Foto: Scanpix
2 av 2
P3 Nyheters Caroline Lagergren träffar Sven-Olof Sällström (SD)
Efter den läckta filmen

De tar över i Sverigedemokraterna

Caroline Lagergren direkt från riksdagen efter SD:s presskonferens
1:51 min

Sverigedemokraterna fick idag två nya talespersoner i rätts- och finanspolitiska frågor, efter den senaste tidens turbulens i partiet. Ny finanspolitisk talesperson blir Sven-Olof Sällström och ny rättspolitisk talesperson blir Richard Jomshof.

Richard Jomshof, sen länge del av partitoppen, är från Blekinge. Han var tidigare lärare, men förlorade jobbet för att han var Sverigedemokrat. Nu ersätter Richard Jomshof Kent Ekeroth som var den tidigare talespersonen i rättsfrågor. Han tar även plats i justitieutskottet. 

Sven-Olof Sällström ersätter Erik Almqvist och tar då platsen i finansutskottet. Sven-Olof Sällström gick med i Sverigedemokraterna 2006 och toppade partiets lista till Euparlamentet 2009. Han är före detta officer och ICA-handlare. 

Presskonferensen i dag kom också och handla om den antimuslimska tidningen Dispatch International, en tidning som Sverigedemokraternas medlemmar får hem i brevlådan. Det är ett samutskick med sd-kuriren, som Richard Jomshof är ansvarig utgivare för. I septembernumret av den här tidningen kunde man bland annat läsa det här

"Den massiva invandringen av lågintelligenta från syd till nord förklarar varför Europa och USA blir dummare för varje dag" (Helmuth Nyborg,Dispatch International 29 september 2012)

Richard Jomshofs kommentar:

– Jag säger inte att allt som står i tidningen är korrekt, men jag anser att det är en tidning som har en röst i samhällsdebatten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".