Peter Mangs i Malmö tingsrätt. . Foto: Lars Pehrson / SvD / SCANPIX.
Serieskytten i Malmö

Livstidsfängelse för Peter Mangs

"Brotten han begått visar på extrem hänsynslöshet"
0:49 min

Serieskytten Peter Mangs 40 år döms till livstids fängelse för bland annat två mord, fem mordförsök och tre fall av grovt olaga hot av Malmö tingsrätt.

Malmö tingsrätt dömer serieskytten Peter Mangs till livstids fängelse och till att betala skadestånd på över en miljon kronor till offren och deras anhöriga.

Peter Mangs var åtalad för bland annat tre mord och tolv mordförsök men tingsrätten har bara funnit övertygande bevisning för två mord och fem mordförsök.

Det gäller bland annat mordet på 65-åriga Kooros Effatian och mordet på 20-åriga Trez West Persson. Motiven var tydligt rasistiska enligt åklagarna och det återkommer i domen också.

Chefsrådman Lennart Strinäs säger till TT att förhandlingen är helt unik, både till omfattningen av brottsligheten och allvaret i den.

Mangs har tre veckor på sig att överklaga tingsrättens dom.
– Det är han som bestämmer om vi ska överklaga men man kan på goda grunder anta att han kommer göra det. Han är ju dömd till livstids fängelse mot sitt förnekande, säger försvararen Jesper Montan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".