I den 37-åriga kvinnans lägenhet i Bergsjön i Göteborg hittades mängder av skelettdelar. Foto: Polisen
misstänks för brott mot griftefriden

Skelettkvinnan i rätten i dag

1:24 min

Idag börjar rättegången mot den 37-åriga kvinnan som ska ha köpt och sålt skelettdelar över nätet. Hon förvarade dem i sitt hem i Bergsjön i Göteborg. Hon misstänks också för att använt skelettdelarna i sexuella handlingar. 

Det var i september i år som polisen hittade en mängd skelettdelar i kvinnans lägenhet efter att hon ska ha avlossat ett vapen från sin balkong.

Kvinnan erkänner att hon köpt och sålt skelettdelar över nätet. Men menar att detta beror på att hon har ett historieintresse. Enligt åklagaren Kristina Ehrenborg Staffas har kvinnan ett extremt intresse för döden.

Polisen har hittat inlägg på sajten flashback där kvinnan beskriver hur hon vill starta en sajt där man kan titta på pornografiska bilder med "vackra döda män och kvinnor". Och hon ställer frågor om detta är lagligt.

Enligt polisen är det hon som skrivit inläggen, men hon nekar.
På kvinnans dator fanns bilder som enligt polisen föreställer kvinnan som poserar närgånget med människoskallar, och även bäddat ner dem i sin säng. Men kvinnan säger att det inte är hon.

Två av kvinnans tjejkompisar har berättat om hennes sexuella intresse för de döda. En av dem har jobbat på ett äldreboende och berättar att kvinnan erbjudit pengar för att komma in till de boende som dött.

Kvinnan säger att det är lögn, men enligt åklagaren Kristina Ehrenborg Staffas är vittnet trovärdigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista