Foto: Jens L´Estrade / SCANPIX
Två unga tjejer skickade dödshot

Åtalas efter att ha förföljt polisman

Två tjejer skickade inälvor från djur till en polisman och hotade honom till livet flera gånger. Nu åtalas tjejerna för hoten, som startade efter ett polisingripande i Piteå.

Det var under festivalen Piteå dansar och ler som tjejerna spottade på en annan festivalbesökare. En polisman skrev en anmälan, och den anmälan blev starten på vad åklagaren beskriver som en slags hämnd.

Sedan i somras har tjejerna förföljt polisen och hotat honom. De har flera gånger kört förbi polisens hus, det rör sig om fem till tjugo gånger per kväll. Tjejerna har även flera gånger hotat att döda polisen, hans sambo och deras barn.

Tjejerna ska, enligt åtalet, ha klottrat förolämpningar på polishuset, ha ringt över hundra gånger till polismannen, skickat sms, skrivit flera dödshot och bland annat skickat brev med grisinälvor till honom.

Nu åtalas tjejerna för olaga förföljelse, överträdes av kontaktförbud, olaga hot, ofredande och hot mot tjänsteman. En av tjejerna erkänner men den andra nekar till brott. Rättegången väntas hållas den 10 december.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista