Tingsrätten i Lund. En 17-åring står åtalad för mord på sin syster i Landskrona. Foto: Stig-Åke Jönsson / SCANPIX
Mordet i Landskrona

I dag förhördes den mördades bror

Frustration i rätten - Azar Akbarian om Landskronarättegången
1:21 min

En 19-årig kvinna mördades i våras i sitt hem i Landskrona genom ett hundratal hugg. I dag förhördes hennes 17-årige lillebror, som mot sitt nekande är åtalad för dådet.

Reporter Azar Akbarian rapporterar från rättegången:

Under andra rättegångsdagen hölls flera förhör. Bland annat har offrets halvsyster förhörts och vi har också hört den mördade tjejens mamma. Deusstom har den åtalade brodern själv pratat i dag.

Vad har han sagt i dag?

Många av frågorna till brodern handlar om själva morddagen, vad som hände, vem han ringde och vem han såg. Och broderns svar har nästan hela tiden varit "jag vet inte", " jag minns inte". "Det jag har sagt innan stämmer." Han nekar själv till att han ska ha mördat systern och säger att det är en maskerad man som trängde sig in i lägenheten som gjorde det. Och det är de här detaljerna som åklagaren och målsägandebiträdet har försökt pressa brodern på under eftermiddagen, utan att egentligen lyckas.

Hur har stämningen i rätten varit i dag?

När halvsystern förhördes i förmiddags så grät några i salen och brodern tittade ner hela tiden. Men den stämningen ersattes helt av en frustration nu på eftermiddagen, från alla sidor. Domaren sa ifrån, advokaten påpekade två gånger hur viktigt det är att brodern svarar så mycket han kan på frågorna och brodern sa att han redan har svarat på frågorna och att han inte har mördat sin syster, och därför inte har någon anledning att ljuga

Huvudförhandlingen fortsätter den 4 december.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".